Избрани Новини

Започна дългоочакваният ремонт на водопроводната мрежа в Бреница

Първата копка направиха кметовете на Кнежа и Бреница

Днес бе открита строителната площадка на Първия подетап на изпълнението на проекта „Реконструкция на водопроводната мрежа в с. Бреница”, който е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Toва съобщават от пресцентъра на Община Кнежа.

Подмяната на старите етернитови и стоманени водопроводи с нови тръби и фасонни части от съвременни материали, както и монтажа на достатъчен брой и арматури и регулатори на налягане, ще подобри експлоатацията на мрежата и ще доведе до значително намаляване на загубите на вода и честите аварии.

Първата копка направиха кметовете на Кнежа и Бреница - Илийчо Лачовски и Лъчезар Желев, а гост на откриването бе Чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев - светило в областта на здравеопазването и медицината и скъп приятел на Кнежа.

"Изказвам още веднъж своите благодарности на Министър-председателя г-н Бойко Борисов и Заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков, които подкрепиха проектното предложение, в резултат на което голяма част от проблемите с водата в с. Бреница ще останат в миналото! Благодарни сме на всички, които помогнаха за реализирането този проект! Думите се забравят, но направеното остава!", сподели Илийчо Лачовски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов