Избрани Новини

Разлог почете паметта на героите, загинали за свободата на България (снимки)

Запали се огънят на Свободата

По повод националния празник на страната, Разлог почете паметта на хилядите знайни и незнайни български революционери и възрожденци, дали живота си за свободата на България.
„Нека пазим паметта на поколенията в новото време, защото народ, който пази и почита своето минало е достоен да изгражда добро бъдеще за идните поколения. И нека не само днес, всеки ден от годината да пазим духа, родолюбието и силата си, които ни правят българи и ни помагат в трудности“ – каза в словото си кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев.
В знак на признателност венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът инж.Герчев, д-р Емил Тончев – народен представител, Историческиsj музей, политически партии и организации, признателни граждани.
В тържеството взеха участие Духовият оркестър към НЧ „15.09.1903-1909 г.“, Мажоретният състав към ТК „Силвана денс“, детският танцов състав „Разложанче“ и ТК „Мехомия“ и Младежката група за народно пеене, след което се запали огънят на Свободата, а празнична заря озари небето над Разлог.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов