Избрани Новини

ГЕРБ-Благоевград отбеляза Националния празник – 3 март

Положиха цветя пред паметния знак на майор Орлински

С тържествено честване ГЕРБ-Благоевград отбеляза 143-та годишнина от Освобождението на България в Благоевград. Областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков и областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева се включиха в тържествата по повод Освобождението. Заедно с тях в официалните събития участваха общинският ръководител на ГЕРБ-Благоевград Росица Димитрова, представители на младежката и женската организации, общински съветници и активисти на партията от община Благоевград.

Те положиха цветя пред паметния знак на майор Орлински – освободителят на Горна Джумая, и пред паметната плоча в чест на посрещането на руските освободителни войски.

Заедно с десетки граждани представителите на ГЕРБ-Благоевград се включиха и в почетното шествие, предвождано от Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. Шествието, което традиционно се провежда по повод Националния празник, премина по улица „Трети март“ до площад „Македония“. Венци и цветя в памет на загиналите бяха положени и на паметника на Гоце Делчев на централния площад, където се проведе официална церемония по издигане на националния флаг и беше отслужен молебен за здраве и благоденствие на българския народ от Неврокопския митрополит Серафим.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)