Избрани Новини

Нови придобивки за кюстендилци!

11 проекта бяха одобрени в конкурса “Обичам природата и аз участвам”

11 проекта на територията на Община Кюстендил бяха одобрени в конкурса “Обичам природата и аз участвам” в рамките на ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“. Придобилата широка обществена популярност кампания се провежда от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за 18-та поредна година.
Целта на кампанията „Чиста околна среда – 2021г.“ е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем. С реализацията на дейностите по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г.” се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.
Сред одобрените за финансиране и чийто дейности ще се извършат на територията на Община Кюстендил са:
1. Кметство Радловци, наименование на проекта „Слънчев кът в с.Радловци“ на обща стойност 9 980,50 лв.
2. Кметство Скриняно, наименование на проекта “Зона за отдих в с.Скриняно“ на обща стойност 9 969,60лв.
3. Кметство Граница, наименование на проекта „Към природата чрез спорт в с.Граница“ на обща стойност 9 995 лв.
4. Кметство Буново, наименование на проекта „Облагородяване на кът за отдих в централната част на с.Буново“ на обща стойност 9 999,08 лв.
5. Кметство Ново село, наименование на проекта „Благоустрояване зелени площи и обновяване на зона за отдих в с.Ново село“ на обща стойност 9 844,30 лв.
6. Кметство Соволяно, наименование на проекта „Основен ремонт и възстановяване на зона за отдих в парка на село Соволяно“ на обща стойност 9 920ЛВ.
7. Кметство Жиленци, наименование на проекта „Ремонт и благоустрояване на детска площадка и кът за отдих“.
8. Кметство Нови чифлик, наименование на проекта „Спорт и отдих в с.Нови чифлик" на обща стойност 9 985 лв.
9. Кметство Копиловци, наименование на проекта „Зеленият кът за теб и мен с.Копиловци“ на обща стойност 9 989,10 лв.
10. ОУ "Проф. Марин Дринов", Кюстендил, наименование на проекта „Зелена зона в училищния двор от ОУ "Проф.Марин Дринов, Кюстендил“ на обща стойност 4 996,80 лв.
11. ДГ "Еделвайс", Кюстендил, наименование на проекта „Играя и уча - на открито от ДГ "Еделвайс", Кюстендил“ на обща стойност 4 950 лв.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов