Избрани Новини

Шахматните клубове изказаха благодарност и признателност към министър Кралев

Открито писмо до министър Красен Кралев

Шахматните клубове изказаха благодарност и признателност на министър Красен  Кралев за усилията му в помощ на българския шахмат. Ето какво се посочва в отвореното писмо, публикувано на сайта на БФШ1928.

До министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Уважаеми г-н министър,

Броени дни преди изтичане на Вашия мандат като министър, искаме да изкажем нашата благодарност и признателност за Вашите усилия в помощ на българския шахмат.

Преди 4 години БФШ беше изключена от ФИДЕ, а българските шахматисти нямаха право да се състезават под родния флаг. На крачка бяхме да ни отнемат коефициентите Ело и на практика да бъдем принудени да се състезаваме за други държави.  С Вашето съдействие в София дойдоха ръководителите на световния и европейски шахмат, учреди се БФШ 1928 с председател д-р Руслан Тошев.

Днес федерацията е пълноправен член на ФИДЕ, а на Шахматната олимпиада през 2020 г. България зае 9-то място сред 167 държави.

Ние вярваме, че не само шахматистите и спортистите, а и многомилионната аудитория от любители на спорта оценяват вашите усилия и в предстоящите избори както вие, г-н Кралев, така и д-р Руслан Тошев ще получите доверието да продължите работата си в името на благородните цели на спорта.

От шахматните клубовеТоп Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май