Избрани Новини

Кирил Алексиев е новият директор на музея в Благоевград

Кандидатите за поста бяха трима

Досегашният вр.и.д. директор на Регионалния исторически музей в Благоевград Кирил Алексиев спечели конкурса за директор на музея.

Конкурсът се проведе във вторник в Община Благоевград пред комисия начело със зам.кмета по хуманитарните дейности Василиса Павлова. Кандидатите за поста бяха трима. Другите двама кандидати освен Кирил Алексиев бяха Денис Исаев и Христина Цонева. Всеки от кандидатите представи пред комисията своята концепция за развитието на културната институция.

В своята концепция за развитието на Регионалния исторически музей Кирил Алексиев наблегна на това, че музеят трябва да се разглежда като културно пространство, съобразено с модерните изисквания на музейното дело и представянето на културните ценности на широката публика по модерен начин. „Хубавото в случая е, че зад тази концепция не стои само моята кандидатура, а работата на целия колектив, от който съм част и аз. Благодарение на нашите съвместни виждания за това какво трябва да представлява музея и какво искаме да представим на благоевградската културна общественост, спечелихме доверието на комисията. То е свързано най-вече с това да се въведат нови интерактивни елементи в представянето на културните ценности и да се обърне сериозно внимание на ремонтирането на сградния фонд“, каза за Радио Благоевград директорът на Регионалния исторически музей Кирил Алексиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)