Избрани Новини

Благодарствен молебен извършиха в Кюстендил

Той е по повод отпуснатите от МС пари за ремонти на храмове в Кюстендилско

Вчера след Св.Литургия, в храм "Успение Богородично" в Кюстендил бе извършен благодарствен молебен по повод отпуснатите от Министерския съвет финансови средства за строително-ремонтни и възстановителни работи на храмове в Кюстендилската духовна околия на Софийска епархия.
Молебенът извърши архимандрит Исаак, архиерейски наместник на духовната околия, в съслужение с духовници. На молитвеното последование присъстваха Михаела Крумова, председател на Общинския съвет в Кюстендил, Надя Каратова, заместник-кмет, Росица Плачкова, заместник-кмет, Василка Манчева, директор на Дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" при Областната администрация, общественици и православни християни.
След богослужението храмът бе огласен с многолетствие за Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, правителството и благоверния български народ.
Архимандрит Исаак се обърна с кратко слово към присъстващите, нескривайки радостта си от това, че храмовете ще бъдат ремонтирани и приведени в благолепен вид, в какъвто е необходимо да бъдат, което за съжаление, поради липса на финансови средства, дълги години не е било възможно.
"След много години железните окови от храм "Успение Бгородично" ще бъдат свалени - отбеляза той, - а взрожденският храм "Св.вмчк. Мина" с аязмото отново ще бъде достъпен за вярващия ни народ. Храм "Св.вмчк. Димитър" и манастир "Св.ап. и ев.Лука" край с.Граница ще бъдат основно ремонтирани, а храм "Св.Петка" в с.Невестино ще бъде довършен за нуждите на православното население".
Архимандрит Исаак напомни на присъстващите в храма, че радвайки се на случващото се, е необходимо да се благодари за всяко нещо в изпълнение на апостолската повеля: "Радвайте се. Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса" /1 Сол. 5:16-18/.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов