Избрани Новини

Близо 200 рисунки събра конкурс за Левски

Русе Лайф

18-02-2021, 08:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

60 рисунки за конкурса "Моят Левски"

Участниците са от България, Молдова, Украйна и САЩ

Приключи онлайн конкурсът за рисунка „Моят Левски”, който се проведе под егидата на областния управител на област Русе Галин Григоров. В инициативата, станала реалност благодарение на усилията на екипа на Военния клуб в Русе, участваха 191 младежи от над 30 населени места в България, както и от Украйна, Молдова и САЩ. Най-малките участници са от сливенската детска градина „Здравец”, а най-големите са студенти от Молдова и два български ВУЗ-а – Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Децата от чужбина са възпитаници на българските училища извън страната, а придружителите писма са изключително емоционални, изразяващи преклонението и любовта към Апостола на свободата.

Организаторите на конкурса отбелязват още, че силно въздействаща е рисунката на Алсу Пейчева, която показва изключителен талант. Момичето, което страда от аутизъм, е родено в Крим, но от няколко години живее в България.

Припомняме, че в патриотичната проява можеха да участват ученици от първи до дванайсети клас, както и студенти. Те бяха разделени в четири възрастови групи, а именно първа от 1 до 4 клас, втора от 5 до 8 клас, трета от 9 до 12 клас и четвърта за студенти.

За сега награждаването е планирано да се проведе на 19-и февруари. До тогава се очаква журито, чийто председател е Вергиния Пенчева, да разгледа всички творби и да излезе с предложения за това кои са призьорите. Те ще бъдат наградени лично от областния управител Галин Григоров.

За повече подробности може да следите и официалната фейсбук страница на Военния клуб: https://www.facebook.com/Voenenklub.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)