Избрани Новини

Пламен Нунев: ГЕРБ ще предложи много силна листа, с която да спечели изборите в Русе

Животът

17-02-2021, 08:30

Снимка:

Емил Кьостебеков

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев участва в онлайн среща на Европол

“Голямата ми болка е пътя Русе-Бяла-Велико Търново. Продължаваме, с моите колеги народни представители, да работим активно за осъществяването на проекта. Както каза регионалният министър Петя Аврамова, проектът е вече необратим. АПИ е предложила на Управляващия орган проектът да бъде включенв програмата “Транспортна свързаност 2021-2027”. Така че финансирането е осигурено, но то ще бъде поетапно”. Това каза в интервю за Дарик радио народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев. По думите му строителството ще започне от обхода на град Бяла, което е вторият лот от проекта. Той е на стойност 446 000 лв. Първият лот, трасето от Русе до Бяла, е на стойност 536 000 лв. На 8 януари беше обявена тръжна процедура за изготвяне на технически проект за строителство и технически надзор. На 22 януари бяха отворени и офертите на фирмите, които искат да строят магистралата.
Освен така важната магистрала, в региона успоредно върви работата по рехабилитация на няколко пътища. В момента се извършва основен ремонт на пътя Русе-Кубрат. Ако времето е благоприятно, скоро работата по него ще продължи. На пътя от село Кривина до границата с община Свищов се извършва превантивен ремонт. Цялостна рехабилитация се прави и на трасето Новград - Джюлюница. В момента се подготвя и ремонта на пътя от Борисово до разклона за Малко Враново, в община Сливо поле. Предстоят и ремонтите на пътищата Две могили - Широково- Острица, Дряновец - Сеново и основно на Писанец- Ветово - Глоджево
Развитието на спортната инфраструктура, социалната сфера и здравеопазването, предвид пандемичната ситуация, ще бъдат сред приоритетите за депутатите на ГЕРБ в следващия парламент, обясни Нунев. По думите му партията ще изненада русенци със силна листа.
“Една партия трябва да бъде на висотата на предизвикателствата, пред които се изправя. Трябва да се променя. Това не означава, че някой е сбъркал, но трябва да идват нови политици, които да решават нови вид проблеми”, каза Нунев коментирайки номинациите на ГЕРБ за състава на листата с кандидати за народни представители. За пръв път те бяха направени онлайн, което даде възможност в процеса да се включат близо 650 души. Така се стигна до 48 номинации, много нови лица, които са разпратени до общинските структури, които да изкажат мнения. Изпълнителната комисия в София ще има крайната дума по подредбата на листата.
“Един от често задаваните въпроси е дали и моето име ще е в листата. Съвсем скоро и това ще стане ясно след поредицата от заседания, които предстоят на изпълнителната комисия. Дали ще бъда в листата или не, аз ще работя още по-активно за една категорична победа на ГЕРБ на предстоящите избори. Разчитаме на мобилизацията и на нашите членове, и на симпатизантите на ГЕРБ, с които сме постигали не една и две победи в миналото, както и на всички граждани на област Русе, които подкрепят политиките на правителството. Въпреки критиките на нашите опоненти, всичко което правим е видимо и се надявам повече хора да упражнят правото си на вот и своята гражданска позиция”, категоричен бе Нунев. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)