Избрани Новини

Връщат присъствено в клас децата от малките училища в страната

В останалите училища присъствено учат само учениците от 1-и до 4-и клас

Със заповед на здравния министър децата от 5 до 12 клас от малките училища, където има само по една паралелка, се връщат присъствено в клас от днес. В останалите училища присъствено в момента учат само учениците от 1-и до 4-и клас.

Противоепидемичните мерки при провеждането на занятията остават задължителни, в съответствие с изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Отделните училища, в които има паралелки, отговарящи на критериите на заповедта, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.
Няма да се пишат отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да дойдат. Ако поради влошената метеорологична обстановка придвижването на учениците стане прекалено трудно или невъзможно, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов