Избрани Новини

Пътна полиция: Очаква се ново влошаване на времето, водачите да са внимателни на пътя

Тръгвайте на път само добре подготвени за зимни условия

20 000 превозни средства и над 27 000 водачи и пътници са проверени в рамките на проведената в дните от 5 до 7 февруари специализирана полицейска операция за безопасност на движението, съобщи гл. инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. По време на операцията са констатирани 7 926 нарушения. Екипите са установили 127 неправоспособни водачи, 92-ма, управлявали моторно превозно средства след употреба на алкохол и други 39 водачи,  шофирали след употреба на наркотични вещества. Констатирани са и 802 случая на неизползване на обезопасителни системи (колани и каски).
Установени са  357 нарушения, извършени от пешеходци. Санкционирани са 28 водачи, неосигурили предимство на пешеходец и други 53-ма за преминаване на червен сигнал на светофара.

Близнаков обърна внимание на динамичната метеорологична обстановка, очакваните нови валежи идните дни и силно застудяване на времето. В този смисъл той напомни, че водачите трябва да тръгват на път само добре подготвени за зимни условия и да шофират със съобразена скорост и повишено внимание. „Днес температурите паднаха значително, събота и неделя се очакват нови валежи на много места у нас и още по-ниски температури и ветрове, което е предпоставка за поява на допълнителни препятствия като снегонавявания, паднали дървета, клони и заледявания“, допълни Близнаков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)