Избрани Новини

Арест за търновец, опитал да убие жена и опожарил къща

Крими

10-02-2021, 17:59

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Окръжният съд задържа под стража обвиняем за опит за умишлено убийство и палеж на къща. С постановление на наблюдаващия прокурор Е. А. е привлечен като обвиняем за зверско деяние. Той ще отговаря за това, че на 1 януари тази година по особено мъчителен начин направил опит умишлено да умъртви 42-годишна жена, като я залял с бензин и я запалил. Потърпевшата като по чудо се спасила от явна смърт. Е.А. ще бъде съден и за палеж на къща във Велико Търново. Изпепеленото жилище и имуществото в него са собственост на 72-годишна жена. Пожарът е представлявал опасност за живота на три лица, като едното от тях е малолетно и е имало опасност той да се разпростре и върху други съседни имоти. С постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят първоначално е задържан за срок до 72 часа, до довеждането му пред съда.

"Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност Е.А. да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това съдът определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия", се казва в съдебното решение относно наложената мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативния съд в старата столица. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)