Избрани Новини

Краси Станоев: Убеден съм, че този полусезон ще е по-добър от първия

В погледите на всички момчета личи огромно желание за успех, твърди полузащитникът на ФК "Пирин"

В седмицата преди подновяването на първенството във Втора лига www.fcpirin.com разговаря с полузащитника на представителния отбор Красимир Станоев. През есенния дял от шампионата Краси се отличи с постоянство в своето представяне. Роденият в Благоевград халф записа успешни игри в средата на терена, но отбеляза и пет шампионатни попадения, с което се нареди на второ място при голмайсторите в нашия отбор.
- Краси, здравей! Как се чувстваш? Как премина подготовката?

– Здравейте. Чувствам се добре. Направихме отлична подготовка. Мисля, че успяхме да се подготвим добре физически. С нетърпение очакваме началото на сезона. Надявам се, че ще успеем да спечелим първенството с разлика. Убеден съм, че този полусезон ще е по-добър от първия. Тренираме усилено. Всички са пределно мобилизирани. В погледите на всички момчета личи огромно желание за успех. Всички се надяваме да го постигнем.

– Завършихме приятелските срещи без загуба. Как ще коментираш представянето ни в контролите?

– В тези шест мача срещнахме добри отбори, сериозни съперници. Добре е, че нямаме загуба. Това все пак носи допълнително самочувствие преди началото на сезона. Разбира се, ние сме наясно, че официалните мачове преминават по различен начин. Но все пак направихме добри тренировъчни двубои и това бе важно за нашата подготовка.

– Какво е мнението ти за новите попълнения, които бяха привлечени през зимната пауза?

– Определено са добри футболисти. Опитни играчи, които ще помогнат за израстването на отбора ни. Успяха бързо да се адаптират, повечето от тях са играли в Пирин и знаят как стоят нещата тук.

– Очакваш ли да има подобрение в представянето на отбора в сравнение с първия полусезон?

– Да, определено. В началото все още не бяхме стиковани като отбор. Трябваше време, за да изградим този отличен колектив, който имаме в момента. Не бяхме групирани, бяхме напълно нов отбор. И може би на това се дължаха някои от по-слабите резултати. Смея да твърдя, че сега нещата са различни. Сработихме се. Това се видя ясно в мачовете към края на полусезона. Сега сме далеч по-стабилни в защита. Успяхме да се подобрим в дефанзивен план, което е много важно.

– Кои ще са основните ни съперници в битката за промоция в Първа лига?

– Локомотив (София) е най-изявеният ни съперник. Добър отбор са и това личи от резултатите им. Надявам се в края на шампионата да сме първи, с убедителна разлика пред останалите.

– В петък излизаме срещу Хебър в първи мач от пролетния дял на Втора лига. Какво си спомняш от първия мач в Пазарджик? Какво да очакваме от този двубой?

– Помня, че пропуснахме един куп положения в този мач. Накрая ни изравниха малко преди последния съдийски сигнал и много се радваха от спечелената точка, което е нормално. Всеки се стреми да вземе актив. Трябва да бъдем по-концентрирани в завършващата фаза. В предстоящия мач очаквам пределна мобилизация и дисциплина. Надявам се, че ще се поздравим с победа и ще запишем успешно начало на втория полусезон.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)