Избрани Новини

При висока активност преминават номинациите за депутати в общинската структура на ГЕРБ - Дупница

Председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов е получил най-много номинации

178 членове на партията са упражнили правото си да номинират кандидат-депутати до момента, гласуването ще продължи до 20:00 часа тази вечер. Право на глас имат още около 100 членове на партията, посочи на пресконференция днес общинският ръководител Ивайло Константинов и отправи апел към тях да се включат в гласуването.

Председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов е получил най-много номинации за депутат от членовете на партията, но си направи отвод с мотива, че се чувства много по-пълноценен извън парламента и, както и до момента, ще продължи да помага на депутати и кметове не само от област Кюстендил.

109 са гласовете, дадени за Константинов, с глас зад него е зам.кметът на Община Дупница Крум Милев. 107 гласа е получил бившият депутат и настоящ общински съветник Емил Гущеров.
Д-р Александър Паризов, който в момента е общински съветник в Дупница, има 17 номинации, а 11 гласа има настоящият депутат Радослава Чеканска. Номинирани са още Йордан Йорданов, Богомил Костов, д-р Матей Попниколов, Георги Георгиев, Виолета Инкьова, Борислав Якимов, Иван Кьосев, Иван Шатровски, Асен Пилев, Лора Василева, Валентин Христов, Димитър Крекманов, Димитър Шопов, Емил Панчев.

Членове на ГЕРБ-Дупница са дали гласове и за представители на ГЕРБ от Кюстендил и от страната – открояват се имената на настоящия вътрешен министър Христо Терзийски, настоящия депутат от областта Кирил Калфин, областния управител Виктор Янев, председателя на ОбС-Кюстендил Михаела Крумова.

Номинации са получили премиерът Бойко Борисов, социалният министър Деница Сачева, Тома Биков, Спас Гърневски и други.

Кметовете на Дупница и Сапарева баня, Методи Чимев и Калин Гелев, също са получили номинации, но тези гласове няма да бъдат зачетени, тъй като решението на партията е действащи кметове да не влизат в кандидат-депутатските листи.

„Благодаря за доверието, което получих – най-много номинации. Предварително нямаше как да си направя отвод, но сега си правя отвод в присъствието на медиите. Аз напуснах парламента, но не защото е станало нещо или нещо трябваше да стане, а защото се чувствам по-полезен извън парламента. Един от учредителите съм на тази партия и мога да бъда полезен и с работата си извън парламента“, обясни Константинов.

Той определи като единствена изненада в гласуването получените за настоящия депутат от Дупница Радослава Чеканска номинации. „Моята оценка и оценката на ръководството за работата й е висока, затова съм изненадан от малкото номинации от страна на членовете“, посочи той.

Листата с кандидатите за депутати на ГЕРБ ще бъде подредена от Изпълнителната комисия, а не от областното ръководство.

„Гласуването ще приключи в 20:00 часа тази вечер, веднага след това ще изпратим резултатите на Областното ръководство, а от там утре те ще бъдат изпратени на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Кой ще бъде водач на листата на ГЕРБ за област Кюстендил и каква ще бъде подредбата й, ще бъде решено от Изпълнителната комисия, ние ще подадем имената по азбучен ред“, поясни Константинов. Очакванията са до края на месеца да стане ясна листата на ГЕРБ за областта.

Зам.кметът Крум Милев също обяви, че си прави отвод. "Много благодаря за номинациите, те са израз на доверие към мен, но моето решение също е да си направя отвод. Нека Изпълнителната комисия даде път на младите", посочи той.

„Г-н Дангов нарече крадци всички нас от ПП ГЕРБ, заради което го призовавам в обозримо кратък срок да даде доказателства, защото в противен случай до един месец аз, в качеството на общински ръководител на ГЕРБ, ще предявя иск в съда, както вече съм го правил, но той се измъкна от правосъдие заради изтекла давност. Нека докаже какво точно се краде от ГЕРБ и с какво сме окрали Общината“, това заяви още на пресконференцията днес председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов. Думите му са отговор на пресконференция и твърдения на бившия кмет на Дупница и настоящ общински съветник от БСП Първан Дангов. „Той обяснява още, че бил спечелил изборите, а ние сме му ги откраднали. При положение, че всички съдебни инстанции се произнесоха по неговите жалби“, каза още Константинов, визирайки загубата на Дангов на балотажа на кметските избори в Дупница и последвалото съдебно дело, което приключи с решение, че на изборите няма нарушения и за кмет на Дупница законно е избран кандидатът на ГЕРБ Методи Чимев. „Говори и глупости, че имало смели свидетели, които свидетелстват как г-н Гущеров е ударил шамар на дъщеря му и това се случило пред 300 членове на Секционни избирателни комисии. Аз също бях разпитван. Няма данни нито един свидетел да е потвърдил обвиненията на дъщеря му, че е била дърпана от Гущеров. Пък сега дърпането прерасна в шамари вече – бил й шамари удрял…“, обясни още председателят на ГЕРБ-Дупница.

Ивайло Константинов настоя още Дангов да покаже и списък с имена, за които твърди, че са на хора, срещали се с главния прокурор Иван Гешев на Паничище. „Аз на срещи с Гешев не съм бил. Нека го даде този списък, да видим кой къде е бил, кой какво е ял и пил. Иначе и тези твърдения са подсъдни“, посочи Константинов.

С весел тон той благодари на БСП, че улесняват ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори  както с избора на водач на листата за областта, така и с изявите на Дангов. „Разбира се това не означава, че сме си свършили работата, но определено ни улесняват“, каза той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов