Избрани Новини

Проведоха се стартовете за Купа "Капи” и Купа "Пирин” в Банско (снимки)

90 момичета и момчета от 14 до 16-годишна възраст премериха сили в гигантски слалом и слалом

Броени дни преди световния мъжки елит в ски алпийските дисциплини да пристигне в Банско, на писта Томба на Бъндеришка поляна се проведоха стартовете за Купа „Капи” и Купа „Пирин”.
В четири последователни дни, от 2 до 5 февруари, близо 90 момичета и момчета от 14 до 16 годишна възраст премериха сили в дисциплините гигантски слалом и слалом на перфектно подготвени трасета.
Най-напред младите надежди на България се състезаваха за Купа „Капи”. Състезанията за купа "Капи" се провеждат в памет на Димитър Думанов-Капи, който беше дългогодишен национален състезател по ски-алпийски дисциплини, един от най-изявените скиори на Банско, постигнал значителни успехи в България и чужбина.
В гигантския слалом момичетата и момчетата на ски клубовете „Юлен” и „Банско” показаха своите умения, като завоюваха челни места.
В младша възраст състезателката на СК „Юлен” Станислава Слаева се класира на второ място, а съотборничките и́ в старшата възраст окупираха първите три места, като Бояна Радева се класира на първо място, следвана от Стефани Вълева и Виктория Вачева, а представителката на СК „Банско” Симона Цекова зае престижното осмо място.
Иван Кузманов от СК ”Юлен” при момчетата старша възраст се класира на второ място, а до него застана съотборникът му Тервел Замфиров, който зае трето място.
В дисциплината слалом за Купа „Капи” при момичета младша възраст Санислава Слаева (СК ”Юлен”) се класира пета. При момчетата от същата възрастова група с най-предно класиране е Светлин Петров (СК ”Юлен”) с четвърто място, Костадин Касапинов (СК ”Юлен”) е шести, а представителя на СК „Банско” Димитър Янев се класира осми.
В старшата възраст - първо място за състезателите на СК „Юлен” Бояна Радева и Борислав Хаджистоянов, а Тервел Замфиров (СК ”Юлен”) се класира четвърти.
На 3 и 5 февруари в същите дисциплини състезателите се впуснаха в надпреварата за Купа „Пирин”. В гигантския слалом при младша възраст с най-предни класирания са състезателките на СК „Юлен” Станислава Слаева и Елена Главчева с шесто и седмо място.
В старша възраст момичетата на Юлен не отстъпиха челната тройка. Първо място за Бояна Радева, следвана от Стефани Вълева и Виктория Вачева. Представителките на Ски клуб „Банско” Александра Карадимва и Симона Цекова са със седмо и осмо място. При момчетата първото място зае Борислав Хаджистоянов, трето място за Иван Кузманов и пети Тервел Замфиров - и тримата представители на СК „Юлен”.
В дисциплината слалом при момчета младша възраст - седмо място за Светлин Петров (СК ”Юлен”) девето за Георги Весков (СК ”Банско”) и десето за Костадин Касапинов (СК ”Юлен”).
В старша възраст отново призовите места са за състезателите на СК ”Юлен”. При момичетата  първа е Стефани Вълева, втора Виктория Вачева. Борислав Хаджистоянов отново зае първо място, следван от Иван Кузманов, а трети е Тервел Замфиров.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)