Избрани Новини

Англия срещу Германия – прогноза за две вълнуващи дербита от Шампионска лига

Само след 2 седмици футболните фенове ще могат отново да се насладят на страхотните вечери с марка „Европейски футбол“. Най-силното клубно първенство – Шампионската лига навлиза в 1/8-финалната си фаза. Още от това ниво пък започват супер качествените двубой. Турнирът ще се поднови на 16-ти септември, за когато са насрочени мачовете Барселона – ПСЖ и Ливърпул – РБ Лайпциг.

До елиминациите достигнаха цели 4 немски отбора, което не се случва често и е показател за израстването на германските клубове. Останалите големи първенства- Англия, Испания и Италия продуцираха само по три отбора до това ниво. Именно по тази причина, решихме да прогнозираме супер интересните мачове между два немски и два английски представителя.

 

Ливърпул – РБ Лайпциг

Ливърпул може и да изпитва затруднения във Висшата лига, но Европейските турнири винаги са били истинската сцена за този тим. „Мърсисайдци“ са номер три във вечната ранглиста по титли в Шампионата лига, а , също така, достигнаха и до два финала в последните три издания. Райсен Балшпорт Лайпциг пък е създаден едва през 2009-та, но вече се отвърти като един от трита най-силни клуба в Бундеслигата.

Лайпциг не е клуб, който разчита на големи трансфери. Отборът предпочита да изгражда своите играчи, а големите звезди, като Тимо Вернер и Наби Кейта, бързо биват пласирани в топ клубовете на Европа. Треньор е Юлиан Найгелсман, чието име се спряга за заместник на Зидан в Реал Мадрид. Младият германец натрупа три много силни сезона в Хофенхайм, което привлече погледа на по-сериозните тимове. Лайпциг заема втора позиция в немското първенство и въпреки, че трудно може да се пребори с Байерн Мюнхен, почти сигурно ще си спечели място в Шампионската лига за поредна година. В последните си 5 мача, Лайпциг постигнаха само две победи и едно равенство, като загубиха у дома срещу Борусия Дортмунд с 1:3 и като гост на Майнц с 3:2.

Ливърпул също не в най-доброто си моментно състояние, въпреки че взе последните си два мача. Преди това обаче, отборът на Юрген Клоп не успяха да спечелят трите точки в 5 последователни кръга. Тимът заема трета позиция и вече изостава на 4 от големия съперник за титлата – Манчестър Сити.

През миналия сезон, Ливърпул отпадна точно в 1/8- финалите на Шампионската лига. Тогава обаче, съперник бе коравия тим на Атлетико Мадрид. Отборът изпитва трудности срещу затворени отбори, но може с лекота да разгроми по-нападателно настроените тимове. Найгелсман е отличен тактик, но проповядва красив и отворен футбол. По тази причина, ние смятаме, че Ливърпул ще мине с лекота в следващата фаза. Коефициентът за класиране на англичаните е едва 1.25. Нашата прогноза е да заложите победа за Ливърпул и в двата мача. При първия двубой, коефициентът за 2-ка е изкушаващото 2.15.

 

Борусия Мьонхенгладбах – Манчестър Сити

Гладбах изпитваше затруднения в началото на сезона, като трудно успя да съчетае участието в групите на ШЛ с мачовете от немското първенство. През зимата обаче, „черните кончета“ намериха формата си и вече заемат 7-ма позиция, но само на една точка от 4-тата позиция. Борусия не загуби последните си 7 срещи от шампионата и определено се намира в подем.

Пеп Гуардиола счупи множество рекорди в Сити, но Шампионската лига все още се изплъзва от ръцете на „небесно-сините“. Най-доброто представяне на отбора е ½-нал, но то бе постигнато през 2016-та, под ръководството на Мануел Пелегрини. Агуеро и Де Бройне са извън игра, но това не попречи на Сити за вземе 12 поредни победи във всички турнири. Серията без загуба пък вече възлиза на цели 19.

Сити е доста по-класния отбор и отново ще заложим на победа за английския представител. Немският футбол бележи видим подем, но богатите отбори от Албиона, все още са едни гърди напред и ще продължат да доминират Европейските турнири през следващите сезона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)