Избрани Новини

Пешеходец пострада в Благоевград

Заловиха дрогирани водачи в Благоевград и Петрич

  1. На територията на област Благоевград през уикенда са станали следните ПТП:

    - На 29.01. около 11:50 часа в района на кръстовище, образувано от ул.“Г.Петров“ и ул.„Ст.Стамболов“ в Благоевград лек автомобил „Мерцедес“ с 32-годишен водач от Благоевград, завивайки наляво, отнел предимството и е блъснал 72-годишен пешеходец, който е получил болки в тазобедрената става. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

    - На 30.01. около 09:50 часа на пътя между с.Осиково и с.Рибново, община Гърмен, е станало ПТП, при което лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 27-годишен водач от с.Рибново, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлязъл в насрещната пътна лента и се блъснал в товарен автомобил „Нисан“ с 18-годишен водач от с.Рибново. В резултат на инцидента с разкъсно-контузна рана в областта на главата е пострадала  22-годишна жена, а с контузна рана на главата и травма на коляното – момиче на 13 години, които са пътували в лекия автомобил „Фолксваген Голф“. След извършен медицински преглед те са настанени за наблюдение в МБАЛ-Гоце Делчев. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

  2. Бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.3 са образувани срещу двама водачи на ППС. Около 00:40 часа на 30.01. на бул.„Д.Солунски“ в Благоевград от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“ с 25-годишен водач от Благоевград, като с техническо средство е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества. След употреба на наркотични вещества зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ е седнал и 32-годишен петричанин, но е задържан от служители на РУ-Петрич, които спрели автомобила му около 16:58 часа на 31.01. на ул.„Рокфелер“ в Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов