Спокойно може да се пътува по пътя към Банско, Симитли и Разлог

Зам.министър Нанков провери укрепването на подкопан участък от път Симитли – Разлог

Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещение в района на с.Градево. Там той провери укрепването на подкопан участък от път ІІ-19 Симитли – Разлог. От падналите проливни дъждове през януари повърхностните води отнесоха част от банкета на второкласния път в участък от 6 м.

За осигуряване на безопасността на движение незабавно беше извършено насипване с фракция за укрепване на участъка. Насипът се уплътнява поетапно, за да може да се създаде устойчивост на откоса. След приключване на дейностите ще бъдат монтирани готови стоманобетонни елементи за подпиране на насипа.

Предприетите мерки са временни, за да се гарантира безопасността на пътуващите. Възложено е изготвяне на технологичен проект за трайно укрепване на откоса на изкопа на път ІІ-19 Симитли – Разлог в района на с.Градево. Предстои изграждане на бордюри с регула за отвеждане на повърхностните води.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и бализи. Движението се осъществява в двете ленти без ограничения. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"