Избрани Новини

Разлог загуби ветеринарния специалист д-р Мариана Манушкина

Тя бе сред най-добрите ветеринарни лекари в региона

Разлог изгуби още един уважаван лекар – професионалист в своята област. Коронавирусът погуби уважаваната ветеринарна лекарка и преподавател в ПГМСС д-р Мариана Манушкина. Тя е починала в петък на път за София, където е транспортирана по спешност за лечение след влошаване на състоянието й. В събота в последният й земен път с нея се сбогуваха близки, колеги и приятели, които са в шок от внезапната й смърт.

Черната вест обиколи мълниеносно града, а стотици изказаха съболезнования на семейството. Разлог изгуби един истински професионалист в своята област и прекрасен човек. Десетки ученици и колеги публикуваха сърцераздирателни коментари, в които изказват своята дълбока признателност и уважение към д- р Манушкина.

Нейни близки приятели споделиха, че около седмица се е лекувала вкъщи. Била е с двустранна пневмония. Състоянието на 53-годишната жена обаче се влошило внезапно и в петък е приета в разложката болница. Предвид тежкото й състояние тя е насочена за лечение в София, но по време на транспортирането с линейка е издъхнала.

Д-р Манушкина бе сред най-добрите ветеринарни лекари в региона с дългогодишен опит и практика и има една от първите ветеринарни амбулатории в Разлог. Нейният син също е ветеринарен лекар, както и снаха й.

Д- р Мариана Манушкина е поредният лекар от региона, който губи битката с коварния вирус. Жертва на Ковид-19 първи станаха лекарското семейство Вакльови – баща, майка и син от село Краище, община Белица. Дни по-късно битката изгуби и техен съселянин – фелдшер във ФСМП – Банско. През ноември месец вирусът погуби и уважавания д-р Спас Радев от Разлог.

Източник - в."Струма"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов