Делегация на турската община Ерзурум е на посещение в Банско (снимки)

В състава й са включени ръководители, треньори и състезатели от местния ски и сноуборд клуб

Делегация на турската община Ерзурум е на двудневно посещение в община Банско. Визитата е в рамките на заключителния етап на общия проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”. Турската делегация е водена от главния секретар на Община Ерзурум Зафер Айнали. В нейния състав са включени ръководители, треньори и състезатели от местния ски и сноуборд клуб.
Кметът Иван Кадев и неговият екип поздравиха гостите и изразиха увереност, че установените връзки по време на изпълнението на проекта в бъдеще ще прераснат в постоянни отношения. Кметът на Банско благодари за съвместната работа, за която общината беше наградена с приз в категория „Международно сътрудничество” от авторитетното турско списание „Йозел калем”.
Г-н Айнали връчи подписания от кмета на Ерзурум Мехмет Секмен протокол за побратимяване с Община Банско. Такъв ще бъде подписан и от кмета на Банско Иван Кадев след одобрение от Общинския съвет на сесията му в края на януари. „Статутът на побратимени градове ще даде възможност да развием нашето сътрудничество в различни дейности и проекти, които да са от полза и за двете общини”, подчерта кметът на Банско.
Гостите от Турция разгледаха музеите и старинната част на Банско и се запознаха с туристическата и спортната инфраструктура в ски зоната.
В събота скиорите от Банско ще влязат в надпревара със състезателите от ски клуба на Ерзурум. Те ще мерят сили в два старта на слалом и гигантски слалом за купа „Банско-Ерзурум”.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен