Избрани Новини

Засилени проверки за спазване на скоростните режими в цялата страна

Проверките на пътните полицаи ще продължат до сряда, включително

От днес е в ход нова специализирана полицейска операция с акцент върху контрола на скоростните режими. Това обяви на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. След анализ на основните причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината до този момент се установи, че несъобразената скорост и то в малките населени места, пътищата I, II, III клас и междуселищните шосета е сред водещите. Ето защо бе преценено да се направи операция с акцент спазване на скоростните режими, заяви Крушарски.

Проверките на пътните полицаи ще продължат до сряда, включително. Екипите ще бъдат разположени основно на първокласните пътища и тези от II и III клас.

По време на последната специализирана полицейска операция, която се проведе от 15 до 20 януари, са проверени 37443 моторни превозни средства и 44303 души (водачи и пътници). От екипите са установени 22725 нарушения на скоростните режими и 17754 други нарушения, сред които 1369 за неизползване на обезопасителни системи, 142 за управление на МПС след употреба на алкохол,  53 за управление след употреба на наркотични вещества. Санкционирани са и 934 пешеходци за пресичане на необозначени места, както и 65 водачи за отнемане на предимство на пешеходец.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)