Избрани Новини

Обявиха регламента на международния фолклорен конкурс "Пауталия”

Ще се проведе в периода 2-4 юли т.г. в Кюстендил

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Петнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2021, който ще се проведе в периода 2-4 юли 2021 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината Петър Паунов.
Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на изпълнители от различни фолклорни области, които да покажат богатството на своя регион. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.
Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби на Министерството  на културата. Тази година новото е, че по нея ще бъдат отпуснати целева финансова подкрепа и едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене и акордеон във втора и трета възрастови групи (пети-седми и осми-дванадесети клас).
В журито на конкурса са поканени едни от най-изявените имена в българската народна музика като Олга Борисова, доц.Георги Петков, Бинка Добрева, Валери Димчев и др.
Регламент и заявка за участие можете да намерите тук - https://bratstvokn.org/index.php?option=com_content…


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов