Избрани Новини

Мацурев: Учебни заведения от Благоевградска област получават средства за ремонт и спорт

"Образователната политика е приоритет на правителството на Борисов", коментира депутатът

Няколко училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и изграждане на спортни съоръжения, съобщи народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на структурата в Банско Александър Мацурев.

190 000 лева за ОУ“ Свети Климент Охридски“ в Добринище, община Банско, е отпуснало правителството на Бойко Борисов, като средствата ще бъдат инвестирани в ремонт на покрива и отоплителната инсталация на училището.

„Още 500 000 лева се инвестират в ремонта на детската градина „Еделвайс“ в с.Брезница, Гоце Делчев. В община Гърмен, село Дъбница, ще бъде изграден и оборудван модерен физкултурен салон за децата от училище „Христо Ботев“, а училището в с.Дебрен ще бъде санирано, като отпуснатата сума за двата проекта е над 1 млн.лева”, каза още Александър Мацурев. Той допълни, че децата в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Хаджидимово ще спортуват в нов физкултурен салон, като там Министерският съвет е гласувал над 720 хил.лева.

„Образователната политика е приоритет на правителството на г-н Борисов, защото инвестициите в образованието са инвестиции в нашите деца и бъдеще”, коментира Александър Мацурев.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден