Избрани Новини

Пукнатина се образува в земна маса над пътя за Бачиново

Веднага на място ще отиде екип от експерти от Община Благоевград

След излъчване на зрителски сигнал по национална телевизия за опасност от срутване на земна маса над пътя за местността Бачиново край Благоевград, екип на Радио Благоевград направи проверка на място. В залесената част над пътя, срещу заведенията за хранене и детската площадка се забелязва пукнатина в земната маса. Пукнатината се вижда добре от алеята за разходка. 

БНР Благоевград се свърза със заместник-кмета на по строителството Венелин Трошанов, който  увери, че веднага на място ще отиде екип от експерти. Информация за реалната опасност от свличане и за мерките, които ще се предприемат, ще се получи след огледа и анализа на специалистите. 

Във връзка с големия интерес за коментар за новообразуваното свлачище край Бачиново, ще бъде даден брифинг на 21.01.2021 г. от 12:30 часа в зала „22-ри септември“, съобщиха от Общината.

С оглед сериозността на проблема и необходимостта от експертни становища, с които са ангажирани различни специалисти, е необходимо технологично време, за да може те да се запознаят обстойно със случая.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)