Избрани Новини

Георги Петров: Момчетата тренират много сериозно

Това ще даде резултат в следващите седмици

Кондиционният треньор на Пирин Георги Петров даде интервю за www.fcpirin.com, в което разказа как върви подготовката за пролетния дял от шампионата и в какво физическо състояние се намират нашите футболисти.
– Как върви подготовката на отбора?

– Честита Нова година на вас и на всички привърженици на Пирин, нека да са живи и здрави, да не спират да подкрепят момчетата по пътя им към изпълнението на целта. Подготовката върви към момента отлично. Всичко, което предварително сме планирали, се реализира в пълен обем. Начинът, по който момчетата тренират, е наистина изключителен. Показват огромно старание в тренировките, всеки дава максимума от себе си. Тренират много сериозно и това ще даде своите резултати в следващите седмици. Наистина е голямо удоволствие да се работи с тези играчи. Освен усърдната работа, не липсва и настроение сред тях.

– Върху какво се набляга в този период?

– За момента наблягаме изключително върху усъвършенстване на физическите им качества и издръжливостта им. Особеното в нашия екип, че работим по доста съвременни методи, като над 90% от натоварванията на терена се реализират чрез игрови и футболни способи. Ние не вярваме в тичането около терена с часове, всяко едно качество на футболистите може да се подобри чрез целенасочено специфично натоварване, което освен физиката, тренира и индивидуалната техника, както и тактическата дисциплина в отбора. Натоварванията са дори по-тежки, когато са специфични, но те го оценяват и осъзнават, поради което тренират с невероятно темпо и интензивност.

– Отразява ли се студеното време върху тренировъчния процес? Как са новите попълнения?

– За съжаление, поради студеното време малко замръзнаха тренировъчните терени, но това няма да повлияе на тренировъчната ни програма. Новите попълнения също се включиха в основната група, намират се в добро функционално състояние, което ще улесни адаптацията им към отбора.

– Има ли някои изостанали с подготовката или такива, които се нуждаят от допълнителна работа?

– Наистина сме много доволни от състоянието, в което всеки един от тях се върна след празниците. Бяха им раздадени индивидуални програми, които да следват. Медицинските изследвания показаха, че всеки е тренирал в почивката. Можем само да ги похвалим, защото това показва нивото на професионализъм в тях. Имат и двуразови занимания, като влизаме във фитнеса на стадиона за вторите тренировки.

– Остава по-малко от месец до началото на пролетния дял. Достатъчно ли е това време, за да влезе отбора в нужното кондиционно състояние?

– Имаме още 4 седмици до първия кръг. Достатъчно време, за да вкараме отбора в оптимална форма. Предстоят ни и още контроли, в които ще натрупаме необходимата ни игрова практика. Целта е още от първия мач да продължим победната си серия от първия полусезон.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов