Избрани Новини

Кои са родните футболисти с най-висока цена и къде играят в момента?

Спорт

17-01-2021, 09:00

Снимка:

Betenemy

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Българският футбол продължава своя бавен, но сигурен прогрес напред и благодарение на все по-честото присъствие на футболни отбори в европейските турнири, можем да забележим, че критиците започнаха да дават по-сериозна оценка на някои футболисти, заявявайки категорично, че родната футболна сцена може да предостави таланти за следващата очаквана футболна сензация. Според световните футболни експерти, най-скъпият футболист в България към този момент е Антон Недялков от Лудогорец. 

С цена от приблизително 3 милиона евро, левият бек може спокойно да се радва на това постижение. Не трябва да забравяме, че за 27-годишна възраст родният играч е успял да види няколко клуба, а началото на кариерата започва от ФК Чавдар и по-късно със Светкавица Търговище, продължава израстването с Литекс Ловеч, ЦСКА София и дори една година може да се похвали като футболист на Далас. Днес е футболист на лудогорските орли и очевидно ще повишава само своята стойност. 

Второто място е отредено за Кирил Десподов от същия отбор. Футболистът е само на 24 години, което може да ни подсказва, че има сериозни шансове за футболно израстване и по-сериозни договори, а и към този момент се оценява на сума от 2.5 милиона евро. Приказката започва също от Литекс Ловеч, преминава през армейската школовка, а после следва игра в Италия, Австрия и завръщане обратно в Лудогорец под наем. Кирил ще остане с фланелката на разградския тим до 30 юни 2021 г. и след това ще се върне обратно в Каляри Калцио. 

До тогава можем да обърнем внимание на поставянето на спортни прогнози с още по-добри условия от bwin бонуси за още по-добри и гарантирани емоции в професионалното първенство. На 3-то място трябва да обърнем внимание на Кристиян Малинов и изявите за Ауд Хеверле Льовен в Белгийската Про Лига. Малинов е още един от футболистите, които са преминали през школата на ЦСКА София, а и също така беше продаден за сумата от 400 хиляди евро, което практически ни позволява да направим елементарното изчисление - Малинов е повишил стойността си около 4 пъти и на този етап ще струва на следващия си тим около 1.6 милиона евро. Ивелин Попов се нарежда на 4-то място и към този момент струва 1.5 милиона евро. 

Имайки предвид 33-годишната възраст, можем да забележим, че футболистът започва да понижава цената си, защото някога е струвал около 9.5 милиона евро. Подозираме, че има още много какво да покаже на футболната сцена, но пък със сигурност е и гордост за Левски София, откъдето е започнал дългия футболен път за него. Десният бек на Лудогорец - Сисиньо, се нарежда на 5-то място. Двойното гражданство позволява на футболиста да пристигне в Разград срещу сумата от 900 хиляди евро. В редиците на Сантос е струвал приблизително 2.75 милиона евро, а днес се оценява на 1.5 милиона и най-вероятно всичко това зависи най-вече от факта, че възрастта напредва. 

Нека не забравяме, че и при закупуването му, Сисиньо постига своята най-висока стойност - 3.5 милиона евро. Нека обаче обърнем внимание и на младата бригада в категория до 19 години. Ако огледаме сериозно класацията, можем да видим две много важни имена. Първото е представител на моряците от Черно Море - Мартин Минчев. Футболистът е едва на 19 години, но талантът му беше забелязан от Спарта Прага. Чешкият отбор официално трябваше да плати сумата от 2 милиона евро. А Мартин вече струва около 800 хиляди евро. Вторият играч е бивш футболист на Славия София, който през последните години сменя локацията между България и Белгия. Филип Кръстев в момента отново играе за Ломел СК, а някога същият отбор е платил около 2.3 милиона евро за него. Резултатът от всичко това е, че имаме два таланта с особено високи суми, но нека не забравяме, че те не са единствените. Тепърва можем да видим, че родните школи подготвят истински играчи за следващата вълна от футболисти и очевидно се справят добре, особено след като се предизвиква такъв интерес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов