Избрани Новини

Министър-председателят в Брезница: Освен компютри, трябва да има и спорт

"Над 50 салона правим за училищата в страната", изтъкна Борисов

Освен компютри, трябва да има и спорт, над 50 салона правим за училищата, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов в Брезница, където премиерът посети СУ „Св. Св.Кирил и Методий“. С над 600 000 лева, осигурени от правителството и от собствени средства на училището, са оборудвани кабинети по природни науки, изграден е нов физкултурен салон, както и нова спортна площадка. Кабинетите за природоматематическите профили в училището, в което учат близо 400 ученици, са модернизирани.

В цялата страна се изпълнява и програмата за изграждане на центрове за природоматематически науки в училища, за която са осигурени от правителството 40 млн.лв.От ръководството на училището изтъкнаха, че толкова средства за образование, колкото се отпускат през последните години, никога не е имало и това е изключително мотивиращо за учителите.

Министър-председателят Борисов беше категоричен, че инвестициите в образование ще продължат. Премиерът добави, че ще бъде потърсена възможност да се подпомогне с дофинансиране и детската градина в Брезница, която е посещавана от над 230 деца. Брезница кандидатства и за подкрепа по отношение на укрепване на речното корито по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май