Избрани Новини

Александър Мацурев направи оглед на щетите в община Банско и региона (снимки)

Нанесени са от продължителните валежи

Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев заедно със Стойчо Баненски, зам.кмета на общината, инж.Димитър Клечеров, началник на РСПБЗН – Банско и Георги Пармаков, директор на Регионалната дирекция ПБЗН-Благоевград направиха оглед на щетите в община Банско и региона, нанесени от продължителните валежи.
„Не съм виждал река Места толкова пълноводна. Общинският стадион в с.Места е напълно залят. Коритото на река Градинишка, която минава през селата Осеново и Филипово, се нуждае от реконструкция. Лично се уверих в това, че отговорните институции работят в синхрон, а служителите на общината и пожарната отстраняват падналите дървета и камъни заради свлачища от пътя между с.Места и с.Осеново”, разказа народният представител. Той уточни, че пътят вече е проходим и че там ще е необходимо изграждането на предпазни подпорни стени.
Александър Мацурев уточни още, че в община Хаджидимово придошлите води на река Места са залели моста преди село Буково. Възрастните хора там казват, че никога не са виждали реката толкова буйна. Край село Господинци също има голямо свлачище.
„Под вода са и стотици декари земеделски земи. Регистрираните земеделски производители, чиито площи са пострадали от проливните дъждове, могат да подадат заявление за обследване при настъпили неблагоприятни събития. На база на издадения протокол от обследването производителите могат да получат обезщетение за нанесените щети”, уточни Александър Мацурев. Той обясни още, че заявления се подават в общинските служби " Земеделие" в срок до 10 работни дни от настъпилото неблагоприятно климатично събитие. На електронните страници на всички областни дирекции „Земеделие“ в страната има посочени телефони за контакт при допълнителни въпроси.
„Благодаря на бързата реакция на институциите за овладяване на бедствената ситуация”, каза още Александър Мацурев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов