Избрани Новини

Организации за плодове и зеленчуци подават заявки за плащане по схема „Оперативни програми“

До 15 февруари 2021 г. организациите на производители на плодове и зеленчуци, сключили договори за финансово подпомагане и изпълняващи одобрени оперативни програми, могат да подадат заявки за окончателно плащане в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на регистрация. Необходимо е бенефициентите по схемата да приложат и документи, доказващи извършените разходи и дейности, в съответствие с Приложение № 10в към чл. 23, ал. 2 от Наредба № 11 от 2007 г. за условията и реда за признаване на организации на производители на плодове и зеленчуци и на техните асоциации и за условията и реда за одобряване и изменение на одобрените оперативни програми.

Организациите на производители имат задължение към заявките за плащане да приложат застрахователни полици за имуществото, предмет на подпомагане, срещу рисковете, посочени в договора за отпускане на финансова помощ, валидни за срок от минимум 12 месеца.

Напомняме, че заявки за междинно плащане се подават само ако е заложено в одобрената оперативна програма и е предвидено в договора за предоставяне на финансова помощ. Това става в срок до 3 месеца след края на отчетния период, през който са извършени разходите.

Образци на документи и информация за често допускани грешки може да бъде намерена на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов