Избрани Новини

Обвиняема, ударила полицай в Сандански, е предадена на съд

Рускинята е криминално проявена

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Ж. (на 56 години) за извършени от нея престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 131, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК – хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, и причиняване на телесна повреда на полицай.

Обвиняемата М.Ж. е гражданка на Руската федерация, със статут на постоянно пребиваващ в България чужденец, с адресна регистрация в с.Поленица, област Благоевград. Жената е криминално проявена. Осъждана е с влязла в сила присъда през 2018 г. за причиняване на телесна повреда на полицейски орган. За това престъпление й е било наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от три месеца с тригодишен изпитателен срок.

Около 22:30 ч. на 19.07.2016 г. полицейските служители в Районното управление на МВР -  Сандански М.Б. и В.С. изпълнявали задълженията си по упражняването на контрол за спазване на обществения ред и правилата за движение по пътищата в района на гр.Сандански. Движейки се с автомобил по ул.„Стефан Стамболов” в града, забелязали лек автомобил марка „Додж”, който преминал на червен светофар през кръстовището. Те незабавно го последвали, като му подали ясен звуков и светлинен сигнал да спре. При спирането му в района на бензиностанцията се представили по надлежния ред. Установили, че МПС се управлява от М.Ж., а до нея седял деветнадесетгодишният й син Р.Г. От водача били поискани документи за проверка. Първоначално обвиняемата отказала да ги даде, след което затворила стъклото на предната врата и отвътре показала свидетелството си за правоуправление на моторно превозно средство. Прибрала го и отново отворила стъклото на автомобила, като заявила, че е журналист и показала картата си.

Полицейският служител В.Б. отново поканил М.Ж. да представи документите си за надлежна проверка. Искането му я разгневило. Тя излязла от колата и на висок глас отправила обиди и заплахи спрямо него: „Знам, че имаш семейство. Няма да те оставя. Ако знаеш какво те чака. Ще се погрижа да изчезнеш.” През това време синът й също излязъл от автомобила и започнал да снима полицаите с мобилния си телефон.

Органите на реда предупредили жената да прекрати с неправомерното си поведение и да представи документите си за проверка. На сина й било заявено да спре записа. Нито М.Ж., нито Р.Г. се съобразили с указанията на полицейските служители. Въпреки съпротивата на младия мъж, телефонът му бил взет и впоследствие оставен на седалката в колата на майка му.

Обвиняемата продължила да оказва съпротива и изненадващо нанесла два удара с юмруци в областта на корема на полицейския служител М.Б. Тя повторно отказала да изпълни указанията на органа на реда и продължила с непристойното си поведение. Жената била качена в полицейския автомобил и транспортирана в сградата на РУ в Сандански, където й били снети писмени сведения. По случая е било образувано досъдебно производство.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че на В.Б. е била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в палпаторна болка в областта на корема на пострадалия.

Въпреки положените усилия от органите на МВР, М.Ж. не била открита на нито един от известните за нея адреси и е напуснала пределите на България. Настоящото й местонахождение в чужбина не е известно, поради което досъдебното производство се е провело в нейно отсъствие.

Предстои делото да продължи в съда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)