Избрани Новини

ГЕРБ-Сандански настоява за пълен списък на ваксинираните срещу COVID-19 в общината

Сандански стана първата община, в която ваксинацията започва от политически лица

„Община Сандански стана първата, в която ваксинацията започва не от медицинския състав на първа линия, а от политически лица. Считаме това за неморално в дни, в които българските лекари не се прибират с дни при семействата си и когато има хиляди уязвими граждани на обществото ни“.

Това се казва в позиция до медиите от името на местната структура на ГЕРБ в Сандански.

„Научихме, че през изминалата седмица е започнало съставянето на списък на общинските съветници, които желаят да се ваксинират без никакви критерии и обосновка. С изненада научихме, че ваксинацията е започнала публично днес с председателя на ОБС – Сандански Николай Шаламандов и други политически лица. Нещо повече, сред първите ваксинирани са не само те, но и лица избрани без каквито и да е критерии. Сред тях има и служители, които подпомагат работата на ОБС – Сандански и не заемат публична длъжност. Считаме, че всички те не попадат в никоя от изброените рискови групи описани в Националния план за ваксинация“, се казва в изявлението.

Общинският ръководител партията Стоян Стоев днес е разговарял с всички общински съветници от ПП ГЕРБ. Всеки от тях е получил лична покана да бъде ваксиниран и всички те са отказали с мотива, че първите ваксини трябва да бъдат за хората на първа линия и за уязвимите групи на обществото, а те ще се ваксинират, когато дойде техния ред. Единственият ваксиниран от групата е Петър Додушев, който е бил поканен като учител в рискова възрастова група.

Според ГЕРБ – Сандански всичко това показва, че липсва каквато и да е организацията на местно ниво и всичко е оставено. Съставянето на списък на ниво Общински съвет е вмешателство и от страна на управляващите Община Сандански в плановете за съставяне на списък с лица за ваксиниране съгласно Националния план за ваксинация, се казва в позицията.

„Настояваме директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ да предостави списък на всички ваксинирани лица. Също така настояваме председателят на ОБС – Сандански Николай Шаламандов да разясни какво е неговото участие в съставянето на този списък. ГЕРБ – Сандански ще входира и въпрос към кмета на Община Сандански Атанас Стоянов какво е мнението му за създадената организация, към председателя на ОБС – Сандански Николай Шаламандов за личното му участие във ваксинацията и към директора на МБАЛ „Югозападна болница“, казват още от местната структура.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)