Ръкоположиха в свещенически сан дякон Людмил Станоев

Животът

06-01-2021, 19:31

Снимка:

Неврокопска св.митрополия

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина свещеник Димитър Туджаров

Почина свещеник Никола Димитров

Почина свещеник Стоян Иванов Иванов

Митрополит Серафим насърчи християните за още повече дръзновение във вярата:

В първия ден на новата 2021 година по традиция Неврокопският митрополит Серафим отслужи света Василиева Литургия в храм „Св.вмчк. Георги“ – гр.Сандански.

Заедно с митрополита съслужиха иконом Георги Танчев – архиерейски наместник, свещеник Никола Златински – председател на църковното настоятелство при храма и храмовото духовенство.

По време на светата Литургия митрополит Серафим ръкоположи в свещенически сан дякон Людмил Станоев, като преди това се обърна с напътствено слово към него да бъде винаги внимателен и да помни, че от първостепенно значение е неговото лично отношение към живота в Христос, живота във вярата и към богослуженията и тайнствата на Църквата.

В своята проповед Негово Високопреосвещенство насърчи християните за още повече дръзновение във вярата:

„….. да преодоляваме онова, към което грехът в нас ни влече – злото, да се подвизаваме, да устояваме в доброто и в изпълнението на Божиите заповеди – това е пътят към вечното Божие царство. За всичко това Господ стана човек и изпълни всичко по закона Божий, закон, който се отнася за всеки един човек, желаещ да живее според Божията воля. Той ни показа, че е възможно за нас, човеците да живеем според Неговите заповеди, защото самият Той беше Човек и едновременно Бог истински….“.

В края митрополит Серафим пожела „Бог да ни укрепява в надеждата, да дарява на всички радост. Новата година да бъде година за преодоляване на настоящите трудности, да бъде здрава, спокойна, мирна, благословена, „благоприятна Господня година“!“Снимка на Деня

Щрихи от Плевен