Избрани Новини

Съдът наказа либиец, направил незаконен опит за влизане в Сърбия

Даде му "Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца условно

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и наказание „глоба“ в размер на 100.00 лева, наложи днес Районен съд – Кюстендил на обвиняемия Сабри Б., либиец по народност. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата му.

Сабри Б. е на 48 години, неосъждан и с настоящ адрес Харманли. Той се призна за виновен в това, че на 28.12.2020 г. в землището на с.Киселица, местността „Славчето-Чешмата“, между 419 и 420 Гранична пирамиди е направил опит да излезе през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места – престъпление по чл.279, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК. От престъплението не са причинени имуществени вреди, поради което не се налага обезпечението или възстановяването им.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението на Районен съд – Кюстендил, с което на либийския гражданин е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода”, което се отлага с 3- годишен изпитателен срок и глоба от 100 лв., е окончателно и не подлежи на обжалване.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)