Избрани Новини

Каракачанов награди доброволци, участвали на първа линия в борбата срещу COVID – 19

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 23 декември, български граждани, участвали на първа линия в борбата срещу епидемията от COVID – 19 като доброволци във Военномедицинска академия (ВМА).

С почетна значка на Министерството на отбраната бяха отличени Владислав Лалов, Цветан Александров, Константин Стаев, Христо Иванов, Цветелина Димитрова, Владимир Караджов, Мария Донкова, Миглена Цакова, Ангел Джамбазки. По служебен път наградите си ще получат Гергана Якимова и Петя Илиева.

Всички доброволци са млади хора. Безкористно и отговорно повече от месец те са работили в подкрепа на медицинските екипи и на болните, като са почиствали и дезинфекцирали, раздавали са храна и са оказвали помощ в различни дейности.

Министърът поздрави отличените за отговорния им избор да подпомогнат работата на медиците. Той подчерта, че откликвайки на призива на ВМА за набиране на доброволци, всички те са изпълнили достойно своя човешки и граждански дълг, и са дали своя принос към общите усилия за преодоляване на епидемията. Министър Каракачанов подчерта, че със своите действия те са пример за всеки български гражданин. „Най-добрият пример се дава чрез действия“, добави министърът на отбраната.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)