Избрани Новини

"Пробация“ получиха от съда двама мъже, нарушили 14-дневна карантина

Определенията на двата състава на Районен съд - Дупница са окончателни

Районен съд – Дупница наложи наказания „Пробация“ за двама подсъдими, признали вината си, че са нарушили противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, като не са спазили предписание за поставянето им под 14-дневна карантина - престъпление по чл.355 ал.2 във вр. с ал. 1 от НК.

Районен съд – Дупница одобри споразуменията, постигнати между прокуратурата и защитата на подсъдимите, като им наложи наказания „Пробация“, със следните пробационни мерки:

„Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично за срок от 6 месеца;
„Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца;
Подсъдимият Григор Ш. /на 61 години, неосъждан/ се признава за виновен в това, че на 16.06.2020 г. в с.Крайници е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, въведени на територията на страната със заповед № РД-01-333/12.06.2020 г. на министъра на здравеопазването, издадена във връзка с обявената с Решение № 325 на Министерския съвет от 14.05.2020 г. извънредна епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, като е нарушил Предписание за поставяне под карантина на Регионалната здравна инспекция - Кюстендил, считано от 12.06.2020 г. до 26.06.2020 г. включително, напускайки мястото, на което е посочил, че ще пребивава за срока на предписанието и след като е напуснал адреса, пребивавал на обществено място /улица в селото/.

Подсъдимият Кирил К. / на 46 години, неосъждан / се признава за виновен в това, че на 20.05.2020 г. в с.Червен брег, по време на обявена с Решение № 325 на МС от 14.05.2020г. извънредна епидемична обстановка на територията на България, свързана с епидемичното разпространение на COVID 19 и съществуващата непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите, е нарушил Предписание за поставяне под карантина, като след пристигане на 18.05.2020г. от рискова страна – Италия, не е спазил срока на 14-дневната карантина да пребивава на адрес с.Червен брег, а е пребивавал на обществено място по смисъла на Закона за здравето.

Определенията на двата състава на Районен съд – Дупница са окончателни и не подлежат на обжалване.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май