Избрани Новини

Проектът „Посланик на Земята“ на Гимназията по туризъм с награда Супер STEM

Животът

23-12-2020, 11:11

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

         Проектът на ученици от Гимназията по туризъм е победителят за Велико Търново „STEM в твоето училище и град“ в Националното състезание за STEM науки в училищата в България „Търси се, кой е SUPER STEM в твоето училище“. Организацията и провеждането на състезанието се осъществява от EduTechFlag с подкрепата на организации партньори.

         Участниците трябваше да изпратят до 30 ноември резюме или три минутно видео, които да съдържат не само представяне и на проект/идея/експеримент в областта на STEM, но и отговор на въпроса „Защо са важни науките STEM за кандидата?“. Категориите, определени от организаторите, бяха: I-IV клас; IV-VIII клас  и  VIII-XII-ти клас.

         Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

         Проектът  „Посланик на Земята“ е разработен от Гергана Терзиева и Красимира Георгиева, XIIв клас, специалност „Туристическа анимация“ и  учениците от XIа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Камелия Лесичкова, Надежда Кочева, Християна Вангелова, Десислав Христов и Здравко Костадинов, които са част от учебната компания Boyar dreams. С него младите еколози спечелиха и финансиране от Националния ученически конкурс  „Млад благотворител“, организиран от Фондация Благотворител. Вече е създадена електронната книга „Дебела Мара – дебело пази“; продължава кампанията „Стани посланик на Земята“ /събиране на костилки или семки от плодове/зеленчуци и „даряването“ им на Природата, за да се грижи за тях/. Предстоят дейностите по озеленяването.

         През януари 2020, когато бяха обявени резултатите от третото издание на конкурса, проектът „Естествени репеленти“ на учебната компания донесе наградата STEM училище в Областта на Гимназията.

         Ръководител на учебната компания е инж. Славка Проданова.

        

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов