Избрани Новини

11 – годишната Вики пребори левкемията и пожела Дядо Коледа да донесе здраве на лекарите

Мисия

23-12-2020, 11:06

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 2350 писма прие Коледната поща във Велико Търново

Над 2350 писма от малки, големи и още по-големи прие Коледната поща в парк „Марно поле“ във Велико Търново.  Празничната къщичка с червена пощенска кутия бе  най-притегателното място през декември на Коледния базар в центъра на старата столици.

          Деца от Велико Търново и цялата област, София,  Плевен, Габрово, Севлиево, Варна и Козлодуй изпратиха своите писма с желания до Дядо Коледа, съобщиха джуджетата, помощници на белобрадия старец от Лапландия. Едни от най-красивите писма украсиха специалната елха в Коледната поща.

          Тази година освен  с послания за подаръци – играчки и книжки, писмата изобилстваха с пожелания за здраве, както за цялото семейство, така и за Дядо Коледа. В немалко от писмата специални пожелания имаше и за лекарите. В своето трогателно писмо 11-годишната Виктория от Велико Търново е написала:

          „Дядо Коледа,

          Тази година бях много послушна и вече приключих с мото заболяване, което беше „остра лимфобластна левкемия“. И моето желание е ВСИЧКИ доктори и медицински сестри, които ми помогнаха с борбата да са живи, здрави и всичко да им върви по вода. И COVID-19 да си замине!“

         „Здравей мили Дядо Коледа

          Аз съм вече порасналата Ели от Козлодуй, надявам се да ме помниш – пише 18 годишното момиче, което от година учи във Велико Търново-Както всяка година те моля да сбъднеш мечтите и да стоплиш сърцата на децата от детските домове.

          Най-много искам да си взема матурите  с отличен, както и

 кандидатстудентски изпити след това.

          Желая тази Коледа да е незабравима и много искам истинско коледно чудо!“

          Всички, които са пуснали писма с обратен адрес ще получат отговор, категорични са джуджетата от Коледната поща. Те довериха, че тази година децата може и да не видят как Дядо Коледа и еленчетата преминават покрай домовете им,  защото спазват дистанция и се движат много бързо.

          Коледният базар и празничното настроение в парк „Марно поле“ продължават до 31 декември.

       

  

             

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов