Избрани Новини

Красимир Роячки с остра позиция на днешната сесия на ОбС-Благоевград

Тя е относно застрояването на зелените зони в града

На днешната сесия на Общинския съвет в Благоевград общинският съветник Красимир Роячки от ПП ГЕРБ излезе с остра позиция относно застрояването на зелените зони в града.
"В Благоевград е начертана схема за застрояване на централни площи, парковете "Бачиново", "Ловен дом" и дори на мястото на закрития пазар, с участието на общинска администрация.
Готви се мощно строителство в двата парка. Пред застрояване е около Кръста на Благоевград, както и при бившето заведение "Лирата", заяви Роячки, след като бе провокиран от предложение на Ив.Ризов. Според съветника от ВМРО-БНД закритият пазар трябва да бъде преместен в парк Македония, а настощият да бъде продаден.
Красимир Роячки посочи, че "Общината има 30 процента дял в собствеността на тържището. Очаква се тези дялове да се изкупят от съдружниците и на мястото на пазара да се построи ВИП сграда от близки до властта бизнесмени".
Според Роячки кметът Томов трябва да разясни пред съветниците какви са инвестиционните намерения, постъпили в общинска администрация от потенциалните инвеститори.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов