Избрани Новини

Спортист №1 за 2020 година в Кюстендил стана Августин Спасов

Той е от СК по борба "Васил и Георги Илиеви“

За пореден път Община Кюстендил, съвместно с „Дарик радио“, организира анкета за избор на „Спортист на Кюстендил 2020“, както и за най-добър състезател от всеки спортен клуб и най-добър отбор.
Въпреки тежката година, причината за която е COVID-19 и отражението му върху спорта, както и невъзможността за провеждането на много от предвидените спортни събития през годината, получихме предложения от 26 спортни клуба за излъчването на „Спортист на Кюстендил“ и „Отбор на Кюстендил“.
Спортист №1 за 2020 година е Августин Спасов от СК по борба „Васил и Георги Илиеви“ – 9 място на ЕП за мъже, 2м. ДЛОШ – мъже и 2м. на ДЛП мъже. Негов треньор е Валери Райчев. През 2017 г. Августин отново бе избран за „Спортист на годината“.
Спортист №2 на Кюстендил за 2020 година е Даяна Димитрова. Въпреки, че 2020 година й донесе изпитания и сътресения – наложи се след контузия ръката й да бъде гипсирана, на Държавното първенство по Художествена гимнастика в категория А от 97 състезателки тя се класира на второ място в многобоя, а на въже взе златен медал. На турнирите Феникс и Диляна Къп безапелационно спечели първите места както в многобоя, така и на отделните уреди. Треньор - Валя Машова.
Спортист №3 на Кюстендил за 2020 година е Мишел Иванова. Родена 2005 година, но вече е член на националния отбор по естетическа гимнастика и именно с този отбор спечели титлата републиканска шампионка за 2020 година. Нейна лична треньорка е нейната майка – Весела Николчова.
„Отбор на Кюстендил“ за 2020 е ФК „Кюстендил“ - шампион 8 пъти на окръжна група “Осогово” и 6 пъти носител на купа за Областен първенец. През 2019/2020 година за първи път участва в Трета Югозападна лига и с реална възможност да се класира за Втора професионална лига следващата година, тъй като след приключване на есенния полусезон на футболната 2020/2021 година, отборът заема престижното 3-то място, само на 2 точки от лидера. Техен треньор е Николай Николов.
Предвид заповедта на Министъра на здравеопазването, церемонията по връчване на наградите бе отложена, като ще бъде насрочена нова дата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов