Откраднати от Сапарева баня джипове са използвани при обира на инкасото за 1 млн.лева

В петък след обира полиция и жандармерия окупираха Дупница и изходите на града в посока София при Пиперево

Черният джип, който беше открит опожарен в пернишки квартал след обира на близо един милион лева от инкасо автомобил, може да е един от откраднатите преди дни в Сапарева баня. Това е една от версиите, по които работят криминалистите, съобщава „24 часа“.

В сряда миналата седмица през нощта бяха откраднати джиповете „Мицубиши“ на фермера Николай Михалков и „Нисан“ на приятеля му Радослав Кюнчарски. „Джипът е на стойност 6000-7000 лв.“ разказва пред „Струма“ Николай Михалков.                                                                                

„Бях го паркирал в двора на фермата. В нощта на кражбата там нямаше никого, когато отидох сутринта, го нямаше. Веднага се обадих в полицията и обявих, че е откраднат. Пристигнаха криминалисти и търсиха отпечатъци от гумите на джипа и други доказателства. В същата нощ е откраднат и джипът на моя приятел Радослав Кюнчарски. Той е бил паркиран пред дома му“, казва още той.

„Двата джипа са обявени за издирване. Хора от Сапарева баня ми съобщиха, че са видели следи от два джипа в посока село Яребковица. Не мога да кажа кои са крадците. Не дължа на никого нищо, а имам да вземам. Нагърбил съм се с фермерство и нямам време за други неща. Отглеждам 150 говеда и сея 3000 дка есенни култури, за да изхранвам животните. Имам още едни джип и с него ще си върша работата. Само семейството ми да са живи и здрави. Пари се изкарват. Ще продам 5 телета и ще си купя друг джип“, заяви Николай Михалков.

Собственикът на другия откраднат джип Радослав Кюнчарски даде коментар: „10-ина души се събрахме и търсихме джиповете в гората край Яребковица и на пътя за язовир „Студена“, но безуспешно“.

В Сапарева баня още в петък се коментираше, че автокрадци от Перник или София са задигнали возилата, тъй като са хванали по коларски път за село Яребковица. Оттам имало път през язовир „Студена“ до Перник.

Часове след обира на инкасо автомобила в Перник, криминалисти започнаха да работят по версията, че задигнатите от Сапарева баня два джипа са използвани от обирджиите. И двата джипа са черни. Откритият след обира опожарен в пернишки квартал край АМ „Струма“ джип е черен на цвят.

В петък след обира полиция и жандармерия окупираха Дупница и изходите на града в посока София при село Пиперево. Силно присъствие на жандармерията имало и в Сапарева баня. Спирани са всички коли за проверка на документите на пътниците и автомобилите.          

В РУ – Дупница са викани и двамата собственици на откраднатите в Сапарева баня джипове, както и лица от криминалния контингент в Дупнишко и Сапаревобанско, за да дадат обяснения.

Преди двата джипа да бъдат откраднати се съобщава за още няколко кражби в Сапарева баня. Взети 10 000 лв. от офиса на фирмата на покойния кмет Сашо Иванов. Задигната е скъпа техника от дърводелски цех на кандидата за общински съветник Калоян Бояджиев.                                                                

Два дни преди кражбата на двата джипа било откраднато „Ауди“ на украински граждани. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен