Избрани Новини

Фотография на Полско-Скакавишкия водопад спечели конкурс в България

Кадърът е дело на кюстендилския фотограф Владислав Чанев

Фотография на Полско-скакавишкия водопад спечели първия по рода си конкурс в България, обединяващ Географските информационни системи (ГИС) технологията и фотографията. По повод 25-годишнината на ЕСРИ България, съвместно с National Geographic България и Фотопавилион, и във връзка с провеждането на Световния ГИС Ден в България (18 ноември), се проведе мащабен национален подбор на кадри от местни фотографи с цел обединяването им в общ проект „Любими места на картата на България“.
Кадърът с природната забележителност в с.Полска скакавица, Община Кюстендил, е дело на кюстендилския фотограф Vladislav Chanev, автор на множество снимки, отразяващи красотата на Кюстендилския край.
В избора са участвали още 1600 фотографии, с които е създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи места. На www.arcg.is/TOq4G0 всеки може да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на над 250-те участници в конкурса. Картата отразява впечатляващи природни и туристически забележителности, както и български занаяти от различни краища на страната.
Второ и трето място заемат снимки от плаж Велека и язовир Пчелина, а специални награди получават и фотографии на Рилския манастир и на връх Мальовица.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)