Избрани Новини

Ген. Мутафчийски: Призовавам всички български граждани да се ваксинират

Има известен оптимизъм от гледна точка на излекуваните лица и броя на заболелите в страната

Има известен оптимизъм от гледна точка на излекуваните лица и броя на заболелите в страната. Но той е недостатъчен, особено по отношение на смъртните случаи и заетите реанимационни легла. Това заяви по време на редовния брифинг на министъра на здравеопазването и Националния оперативен щаб началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Националният оперативен щаб винаги е споделял философията, че трябва да има по-малко заболели и по-малко загинали, за да могат повече българи да достигнат живи и здрави до изработването на ваксините. Те вече са на пазара и се задават към България. Затова трябва да бъдем още по-мотивирани да се запазим здрави и колкото се може повече хора да бъдат ваксинирани и да спрем тази агония - в икономиката, в училищата, в здравните заведения и в психиката на хората. Това е единственият начин, подчерта той.

Призовавам всички български граждани да се ваксинират. Призовавам всички колеги да бъдат компетентни, да се запознаят с ваксините. Защото от всеки лекар се очаква да бъдат последна инстанция и той да каже на своите пациенти – да, това е начинът, по който да се преодолее тази криза. Основно призивът ми към колегите е да бъдат достойни за очакванията на техните пациенти, апелира още генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)