Избрани Новини

Благотворителната кампания "Докторе, благодаря!” продължава в Гоце Делчев

Акцията е в помощ на МБАЛ "Иван Скендеров”

Ротари клуб – гр.Гоце Делчев и Сдружение „Хроника срещу рака” продължават с благотворителната кампания „Докторе, благодаря!”
Акцията е в помощ на МБАЛ „Иван Скендеров” – гр.Гоце Делчев, където се лекуват хората от община Гоце Делчев, община Хаджидимово, община Гърмен и община Сатовча.

Инфекциозно отделение има нужда от апаратура за неинвазивна вентилация „BiPAP S/T”, която е най-подходяща за пациенти с Ковид - 19. Апаратурата се използва и при белодробни и други заболявания.

Необходими са поне 5 броя от тези апарати, като цената на един апарат е на стойност 4 800 лева /2 400 евро/ – общо 24 000 лева /12 000 евро/.

В болницата има недостиг на специалисти-анестезиолози. Кампанията цели да се съберат  средства за допълнително възнаграждение на двама от идващите да работят специалисти, които желаят да останат за постоянно тук.

Кампанията е изцяло онлайн. Средствата ще се придвижат директно към доставчика на апаратурата и към сметките на лекарите-анестезиолози, с които ще се сключат договори.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)