Избрани Новини

Управителка на офис за мобилни услуги в Кюстендил на съд за измами

Пострадалите били хора в напреднала възраст, с влошено здравословно състояние

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу 46-годишна жена за извършено от нея престъпление, съобщиха от прокуратурата. От ноември 2013 г. до май 2018 г. обвиняемата  работила като управител в офис-магазин в Кюстендил, а за реализиране на търговските си цели тя въвеждала в заблуждение част от клиентите на обекта. 
Управителката ги мотивирала да подписват документи - договори за мобилни услуги, допълнителни споразумения, сертификати за пакетни услуги и други при по-неизгодни за тях условия, което не съответствало на волята и нуждите им. За да постигне това, жената се възползвала от неопитността или неосведомеността им, като пострадалите от действията й били граждани в напреднала възраст, влошено здравословно състояние, проявяващи доверие и наивност, с местоживеене в друга държава, казаха още от държавното обвинение.
Управителката обяснявала на клиентите условията по договорите за мобилни услуги по завоалиран и измамлив начин, като ги заблуждавала относно реалните условия за предлаганите услуги и съдържанието на документите. Често изготвяла договори, които клиентите подписвали, а след това им съобщавала за допусната техническа грешка в бланката, поради което по-късно щели да бъдат унищожени. 
В някои от случаите обвиняемата предоставяла някои от въпросните документи за подпис на другите служители в търговския обект. Възползвайки се от ръководните си функции, ги задължавала да ги подписват от името на мобилния оператор, като по този начин целяла да прикрие част от деянията си.
Предстои делото да продължи в съда.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов