Обмислят отварянето на детски градини и училища след Нова година

Животът

14-12-2020, 11:31

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-вероятно мерките на правителството срещу коронавируса ще останат и след 21 декември, стана ясно от думите на здравия министър проф. Костадин Ангелов. 
„До края на седмицата се надявам да имаме конкретно становище какво ще правим след 21-ви. Всички мерки трябва да бъдат синхронизирани. За мен като здравен министър нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени и след 21 декември. По отношение на детските градини и училищата е рано да се отворят на 21-ви и по-разумно би било да заработят отново след Нова година.

"Предстои да вземем решение за ресторантите и големите търговски обекти. Настоявам всичко да бъде максимално сигурно за българските граждани", смята проф. Ангелов. 
„До четвъртък – петък ще направим анализ и ще вземе решение кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме мерки, и кои да останат. Като министър на здравеопазването аз ще настоявам мерките да останат такива каквито са до момента, тъй като все пак всеки един човешки живот е важен“, подчерта той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"