Избрани Новини

Благотворителна кампания събира средства за децата на героите – лекари и учители, изгубили битката с Ковид

Той ще оказва месечна подкрепа, докато децата навършат пълнолетие

Благотворителна кампания набира средства за децата на лекари, медицински служители и учители, загубили битката с корона вируса. За целта е учреден фонд „За децата на герои“, който ще оказва месечна подкрепа, докато децата навършат пълнолетие. Стипендията ще е от 500 лв. или 6000 лв. годишно.

КНСБ е съпричастна към благотворителното дело и апелира, ако имате възможност, да подадете ръка на децата. В този труден момент това е начин за преодоляване поне на материалните затруднения.

За някои от тях те ще са големи – сред децата на фонда е 16-годишно дете на учителка, победена от вируса. Таткото е починал преди 7 години. Без майка, също учител, е останало и 13-годишно дете. Бащата получава заплата от 500 лв.

Без родители, заразили се, докато изпълняват служебния си дълг, са останали и дете на 3 г., детенце със специални потребности.

Дарителският фонд е учреден през ноември по инициатива на проект „За доброто“, създаден от Кремена Кунева, която с доброволен труд, приятели и съмишленици ремонтират и дооборудват нефрологичното отделение в Детската педиатрична болница в София. Следват още проекти и идеята да бъдат подкрепени децата на героите в пандемията чрез фонд. Включват се няколко фондации, доброволци и дарители.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет, който ще разпределя и проследява как се използват парите и ще се отчита пред дарителите при пълна прозрачност. Децата ще получават подкрепа и съпричастност.

Фондът има дарителска сметка в Платформата.бг: https://bit.ly/3qiCsbd
Средства се набират и на номер 17 777 с текст GEROI
Можете да подкрепите и по сметка: IBAN: BG91RZBB91551012773591 BIC: RZBBBGSF Банка: Райфайзенбанк Титуляр: Фондация „За Доброто“

Да подадем ръка на малките големи герои!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов