Новозаразените с Ковид 19 в Кюстендилска област са 47

В община Кюстендил заразените са 26

Новозаразените лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са общо 47, информират от Областния кризисен щаб. В община Кюстендил заразените с инфекцията лица са 26, в Дупница – 12, по двама новозаразени има в общините Бобов дол, Сапарева баня, Рила и Кочериново, един е новият случай в Бобошево. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 51, като резултатите от тях стават ясни до 48 часа.
В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница към днешна дата са хоспитализирани 31 души. От тях 7 са в по-тежко състояние, а други 14 са на кислород. В рамките на деня предстои изписване на по-леките случаи.
37 продължават да бъдат и към днешна дата настанените за лечение пациенти в МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ – Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение, повече от половината пациенти са в тежко състояние. Ежедневно се изписват излекувани и се приемат за лечение нови пациенти, съобщават от болницата.
Хоспитализираните лица към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са 69. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. В рамките на деня предстои изписване на по-леките случаи, съобщават от лечебното заведение.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия