Избрани Новини

Маргарита Мачева е сред младите, иновативни и предприемчиви българи за 2020 г.

Тя е директор на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ - Благоевград

Маргарита Мачева е селектирана в класацията на Forbes България “30 под 30“, в която ежегодно 30 професионалисти, навършили до 30 годишна възраст, са оценени спрямо постиженията си в тяхната област.
Маргарита Мачева е най-младият директор на държавен културен институт, осъществяващ дейност в областта на сценичните изкуства. От началото на своето управление (2018 година) тя успешно променя облика на театъра, като спомага развитието на културата в Благоевград. Едно от значимите й постижения е засиленият интерес и ангажимент на аудиторията към изкуството.
В категорията „Култура, изкуство и медии“ Маргарита Мачева е селектирана заедно с актрисата Мария Бакалова, певицата Виктория Георгиева, фотографа Богдан „Chilldays“ Плъков и телевизионния водещ Николаос Цитиридис.
Журито, определило селекцията (Елина Желева, launchlabs Sofia; Евгени Ангелов, Българската асоциация за дялов и рисков капитал; Красимира Величкова, Българския дарителски форум; Петя Дюлгерова, Фондация „Фридрих Науман“; Едуард Цветанов, Patterns и Веселин Димитров, редакционен директор на Forbes България) отбелязва, че „Клас 2020“ се откроява с предприемачески дух и амбиция да променя средата около нас, въпреки голямата несигурност на времената, в които живеем.

Цялата селекция можете да видите на: https://forbesbulgaria.com/30-under-30/#

„30 под 30“ е може би най-вдъхновяващият и оптимистичен проект на Forbes в целия свят, който дава поле за изява на млади, иновативни и предприемчиви лидери, готови да променят средата, около нас. Глобално той вече се простира в 27 издания, две от които – тези за Африка и за Близкия изток – покриват много различни държави.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов