Избрани Новини

За два дни в Кюстендилска област - 94 нови случая

Четирима души са починали през изминалото денонощие

Нови 94 положителни проби с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област през изминалите 48 часа, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през двата почивни дни са общо 113, като резултати от тях стават ясни до 48 часа.

В община Кюстендил новозаразените с Ковид-19 лица са 55, в Дупница – 27, в Сапарева баня – 6, по два нови случая има в общините Кочериново и Невестино, по един новозаразен с инфекцията в Бобов дол и Трекляно.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 28 лица. От тях 12 са на кислород и в по-тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - Дупница са хоспитализирани 37 души. Повече от половината от тях са в тежко състояние.

Към този час 74 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в Кюстендил. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

Четирима души, с положителни тестове за коронавирусна инфекция, са починали през изминалото денонощие – мъж на 78 г. и жена на 77 г. от община Дупница, 53-годишен мъж и 70-годишна жена от община Кюстендил. Трима от тях са имали придружаващи заболявания. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)