Избрани Новини

С 12 000 коледни дръвчета ЮЗДП ще зарадва желаещите жива украса

Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер

Общо 12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие. Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен смърч и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в ДЛС "Дикчан” и в териториалните поделения в Гоце Делчев, Елин Пелин, Самоков и Трън. При отсечените дръвчета асортиментът е по-богат и включва също черен и бял бор, както и зелена дугласка.

По традиция добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяко законно отрязано дърво е придружено със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Цените на живите елхи с корен, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 9.30 до 43.00 лева без ДДС. Отсечените се предлагат от 2.00 до 43.00 лева без ДДС.

В Благоевград живи дръвчета се предлагат пред административната сграда на ЮЗДП на ул.„Зора” № 18. Жителите на Гоце Делчев и региона могат да направят заявка за доставка в държавното горско стопанство в града. От понеделник - 7 декември, софиянци също ще имат възможност да закупят контейнерна елхичка на ул.„Антим І” № 17. Продажбата се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Физически лица и фирми, които желаят да закупят живи коледни елхи, могат да получат допълнителна информация на тел. 0887 783 604 – инж.Росица Хаджиева.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов